Drie transities Bakker van Maanen

| Door Secretariaat

Drie transities Bakker van Maanen

Op 20 juni waren de leden van het Genootschap te gast bij het Bakkerscafé van Van Maanen in Delft.

Drie transities Bakker van Maanen

Storyteller Johan van Maanen vertelde tijdens de voorjaarsbijeenkomst van het Genootschap voor de bakkerij over de 3 transities van Bakker van Maanen, die onder meer hebben geleid tot het gloednieuwe concept van Van Maanen in Delft.

De leden van het Genootschap waren hier tijdens de voorjaarsbijeenkomst op 20 juni 2017 – twee dagen vòòr de opening – te gast. Johan van Maanen vertelde, dat er de afgelopen jaren veel is gebeurd in het bedrijf.


Geluk in de buurt

Alle veranderingen begonnen met de eerste, persoonlijke transitie. Daarbij gingen de broers Henk-Jan en Johan op zoek naar de beste versie van hen zelf als ondernemer. Of zoals Johan van Maanen stelt: “Waar kom jij je bed voor uit?”. De transitie van het merk Van Maanen volgde daar bijna als vanzelf uit. De ondernemers willen, dat het merk Van Maanen staat voor ‘Geluk in de buurt’. Het bedrijf wil, zoals de storyteller zegt: “iets teruggeven aan de buurt en verbinding maken met de omgeving.”

Tenslotte heeft ook de organisatie een transitie doorgemaakt, waarbij is gekozen voor een zelfsturende organisatie. Doel ervan is om de medewerkers vanuit bezieling te laten werken en leven.

Het nieuwe concept in Delft combineert diverse onderdelen, zoals een bakkerswinkel voor (deels) handgemaakt brood, chocolaterie & patisserie, horeca met avondkaart, een wijnbar en een landwinkel met streekproducten en non-food. Ook is er regelmatig livemuziek in de winkel.


Hofleverancie
r
Bakker van Maanen is een familiebedrijf, opgericht in 1907. Henk-Jan en Johan van Maanen zijn de 4e generatie eigenaren. De Hofleverancier heeft 900 medewerkers, 54 eigen filialen, eigen bakkerijen en circa 100.000 bezoekers per week.

 

Video Johan van Maanen

© 2024 Genootschap voor de Bakkerij | Alle rechten voorbehouden - Ontwerp: Onze Ontwerpster | Ontwikkeld door: Stric