Branchepartijen geven bedrijfsopvolging hoogste prioriteit

| Door Secretariaat

Het Genootschap voor de Bakkerij verwacht dat bijgaand bericht interessant is voor onze leden. Diverse leden van het Genootschap zijn overigens partner in onderstaand initiatief.


In december 2018 is de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij opgericht. Deze Stichting heeft ten doel het stimuleren van bedrijfsopvolging in de bakkerijbranche en het bewerkstelligen van toename van overdrachten van ambachtelijke bakkersbedrijven.

Het Bestuur van deze Stichting bestaat uit afgevaardigden namens:

  • Commerciële organisaties: Geert Caniels, Echte Bakkersgilde,
  • Inkooporganisaties: Toon Merks, Bakeplus,
  • Werkgeversorganisatie: Marie-Hélène Zengerink, NBOV,
  • Adviesorganisaties, die bemiddelen bij aan- en verkoop: Chiel van den Hout, Beko Advies.

Projectcoördinator
Per 1 december is mevrouw Babiche van de Loo als projectcoördinator aangesteld. Haar focus ligt op het binnen en buiten de bakkerijbranche stimuleren van de werving van kandidaten voor een toekomst als zelfstandig bakkerij-ondernemer.

Initiatief van 12 Organisaties
Dit is een branchebreed gedragen, gezamenlijk initiatief van de volgende 12 organisaties in de bakkerijbranche: Topbakkers, Ambachtsbakker, Patisserie College, Stichting Echte Bakkersgilde, NBOV, NEBAFA, NBA, Beko, Bakeplus, TenBa, Krediet Unie bakkerijondernemers en FoodResult.

Babiche van de Loo
Projectcoördinator Babiche van de Loo is het laatste jaar werkzaam geweest als logistiek manager in het Erasmus ziekenhuis. Daarvoor heeft ze jarenlang ervaring op gedaan met het werken in en samen met brancheorganisaties. Hierdoor heeft ze een goed gevoel ontwikkeld voor verschillende belangen en invalshoeken. Haar communicatieve vaardigheden, zelfstandig werken en van strategie naar praktijk brengen maakt haar geschikt voor de coördinator functie.

© 2024 Genootschap voor de Bakkerij | Alle rechten voorbehouden - Ontwerp: Onze Ontwerpster | Ontwikkeld door: Stric