Grip op grondstoffen: Zuivel

Uitnodiging: Najaarsbijeenkomst – dinsdag 8 oktober 2019

Nu aanmelden >>

Onze dagelijkse voeding maakt momenteel een enorme ontwikkeling door. Steeds meer mensen zijn op zoek naar alternatieven voor dierlijke en allergene stoffen. Daarom legt het Genootschap tijdens de aankomende najaarsbijeenkomst de productgroep ‘ZUIVEL’ onder loep. Hoe ziet de toekomst eruit voor zuivel, welke ervaringen hebben de experts en wat kan de bakkerijbranche doen om consumenten te behouden in een veranderende markt?

Grip op grondstoffen
Het Genootschap voor de Bakkerij heeft voor 2019 het onderwerp ‘Grip op grondstoffen’ op de agenda gezet. Na graan en suiker is op dinsdag 8 oktober de grondstof zuivel aan de beurt. Tijdens onze najaarsbijeenkomst op een prachtig melkveebedrijf onder de rook van Rotterdam belichten we het gebruik van zuivel in onze sector en gaan we in op de visies van boer, consument, bakker en wetenschap. Wat zijn de ontwikkelingen op de wereldmarkt? De trends onder consumenten? Welke zuivelvervangers kunnen wij in de bakkerij gebruiken? En hoe ziet een veganistisch assortiment eruit? Sterker nog: hoe smáákt dat eigenlijk?

Boerderij Het Lansingerland
Onze gastheer tijdens deze middag is melkveehouder Peter Gille, eigenaar van boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek. Dit melkveebedrijf is sinds 2010 uitgegroeid tot een veelzijdige, multifunctionele boerderij. Je vindt hier namelijk niet alleen koeien, maar ook een natuurcamping, een kleinschalige kinderopvang, een vergaderlocatie, trouwlocatie, horecagelegenheid met mooi terras en een boerderijwinkel met tal van biologische producten. Peter Gille presenteert zijn bedrijf aan ons en verzorgt voor de liefhebbers aan het einde van de middag een rondleiding.

Waar: Boerderij Het Lansingerland, Hoeksekade 146a in Bergschenhoek
Wanneer: dinsdag 8 oktober 2019
Hoe laat: van 13.30 tot 18.30 uur

Programma

13:30Inloop en ontvangst
14:00Welkom
en bedrijfspresentatie door gastheer Peter Gille
14.15De wereldwijde ontwikkelingen op de zuivelmarkt en de effecten voor de Nederlandse markt
Ruud Krimpenfort, Friesland Campina
14.45volgt
15:05De belangrijkste technologische ontwikkelingen in zuivel
Functionalistiet van melkeiwit, vet, lactose en zuivelvervangers in de bakkerij. Nynke Hopmans, Smilde bakkerijgrondstoffen
15:25Pauze
15:40Praktijkcase 1: Zuiveltrends in de industriële banketbakkerij
16:00Praktijkcase 2: Viola's Patisserie: Vegan assortiment en proeverij
16:20Stellingen en discussie
16:55Afsluiting door voorzitter
17:00Rondleiding op de boerderij (voor wie dat wil)
17:30Netwerken en walking dinner
18:30Einde

Vervoer en parkeren
Op Boerderij Het Lansingerland is meer dan voldoende parkeergelegenheid.

Aanmelden kan tot 1 oktober aanstaande via secretariaat@genootschapvoordebakkerij.nl. Laat je ons vooraf weten of je mee-eet? Dit om verspilling en het maken van onnodige kosten tegen te gaan. Geef ook eventuele dieetwensen door bij je aanmelding.

© 2024 Genootschap voor de Bakkerij | Alle rechten voorbehouden - Ontwerp: Onze Ontwerpster | Ontwikkeld door: Stric