Talent boeien en binden

Uitnodiging voor leden: Najaarsbijeenkomst dinsdag 23 oktober

Nu aanmelden Najaarsbijeenkomst »

Dingen die de moeite waard zijn, moeten we koesteren. Dat geldt bijvoorbeeld voor ons dagelijks voedsel, maar ook voor onze medewerkers. We mogen waarderen wat we hebben! Maar: hoe houden we het zo goed?

Talent boeien en binden
Door krapte op de arbeidsmarkt en de vergrijzing van ons personeelsbestand, is het door de gehele bakkerijsector heen steeds moeilijker om gekwalificeerd en gemotiveerd personeel te vinden. Daarnaast lijkt het werkethos van de nieuwe generatie te veranderen, wat vraagt om een andere benadering van personeelsmanagement. Tijdens de najaarsbijeenkomst benaderen we deze uitdagingen vanuit zowel de sector als vanuit onze dagelijkse praktijk.

Hoe zorgen we voor een positief imago van de branche? Hoe laten we onderwijs aansluiten op de arbeidsmarkt? Hoe dragen we kennis over op volgende generaties? Maar ook: welke kansen liggen er wanneer we bijvoorbeeld vijftigplussers, statushouders of mensen met een beperking voor onze sector werven? En hoe onderscheid je je als werkgever binnen je eigen branche?

De Verspillingsfabriek
Een van de sprekers tijdens deze middag is Bob Hutten, directeur van cateraar Hutten uit Veghel. Samen met een aantal van zijn medewerkers vertelt hij onder andere hoe je verspilling van talent kunt voorkomen en hoe je je kunt onderscheiden als werkgever. Bob Hutten is tevens initiatiefnemer van De Verspillingsfabriek in Veghel, de locatie waar we deze middag te gast zijn. In dit ‘verspilde’ fabriekspand in Veghel, dat Hutten liet inrichten met diverse koel- en productieruimtes, krijgen reststromen vanuit de voedingsindustrie een nieuwe, nuttige bestemming. Met dank aan een speciale Impactlening vanuit de Rabobank.

Praktisch

  • Waar: THREE-SIXTY, Rabobank Verspillingshub, Huygensweg 10 in Veghel
  • Wanneer: dinsdag 23 oktober 2018 (let op: andere datum dan eerder gecommuniceerd!)
  • Hoe laat: van 13.00 tot 19.00 uur

Neem (gratis) een introducé mee!
Ben je geïnteresseerd in het aantrekken en behouden van (vak)talenten voor onze sector? Wil je weten hoe je medewerkers aan je bedrijf kunt binden en van hen zelfs ambassadeurs kunt maken? Kom dan naar deze najaarsbijeenkomst! Wij vragen je deze keer nadrukkelijk om geheel kosteloos een potentieel nieuw lid (m/v) mee te nemen om hem of haar een inspirerende middag te bezorgen en bovenal te laten kennismaken met het Genootschap. Nieuwe leden zijn immers van harte welkom. Je introducé dient op beslissingsniveau actief te zijn in de sector. Zie ook de pagina daarover op onze website.

Programma
13.00-13.30 uur Ontvangst met lunchbuffet
13.30-14.00 uur Presentatie door Bob Hutten
14.00-16.15 uur Interactief programma in drie groepen

  1. Rondleiding door innovatiecentrum THREE-SIXTY
  2. Hoe voorkom je verspilling van talenten? – door Pascal Verheugd, directeur HR Hutten
  3. Hoe onderscheid ik mij als werkgever? – door Thijs Fokker, Hutten

16.15-17.00 uur Plenaire bespreking uitkomsten
17.00-19.00 uur Walking dinner

Meer informatie
– Plaats van ontvangst: three-sixty.info
– De Verspillingsfabriek: deverspillingsfabriek.nl
– Spreker Bob Hutten: Linkedin

Vervoer en parkeren
Vanwege het beperkte aantal parkeerplaatsen en natuurlijk om verspilling tegen te gaan, verzoeken wij je zoveel als mogelijk te carpoolen.

Aanmelden: Vóór 10 oktober
Leden kunnen zich tot 10 oktober aanstaande per mail aanmelden via de onderstaande link. Geef ook eventuele dieetwensen door bij je aanmelding en eveneens of je deelneemt aan de lunch voorafgaand aan de bijeenkomst en/of het diner na afloop. Dit om verspilling en het maken van onnodige kosten tegen te gaan.

Aanmelden Najaarsbijeenkomst »

Met vriendelijke groet,
namens het Genootschap
Geale de Haan,
voorzitter

© 2024 Genootschap voor de Bakkerij | Alle rechten voorbehouden - Ontwerp: Onze Ontwerpster | Ontwikkeld door: Stric