De winkel van de toekomst

Heeft de fysieke winkel nog toekomst? Of kopen we straks alles online? Dat is de vraag die ons zal bezighouden tijdens de bijeenkomst van het Genootschap op dinsdag 5 juni aanstaande in Amersfoort.

Of het nou om een paar schoenen of een brood gaat: de nieuwe generatie consumenten koopt meer en vaker online. Toch wil diezelfde consument ook in de toekomst wel graag lekker blijven winkelen.

Hoe kunnen de fysieke en digitale wereld worden gecombineerd om tot een optimale winkelervaring te komen voor een nieuwe generatie klanten? Hoe transformeer je een winkel van een plek waar je spullen koopt tot een plaats waar iets te beleven valt? Van een plek om boodschappen te doen (‘point of purchase’) naar een plaats waar de consument zich betrokken voelt en nieuwe ervaringen kan opdoen (‘point of engagement’)?

Testwinkel
Adviesbureau Q&A onderzocht de winkelbehoeftes van de toekomstige generatie. Op basis van de uitkomsten hebben zij een ‘Store of the Future’ ingericht: eerst in Den Haag, nu in Amersfoort. Tijdens onze bijeenkomst zijn we welkom in hun huidige testwinkel.

John Terra van Q&A vertelt ons over hun onderzoek en de resultaten en toont diverse innovatieve praktijkvoorbeelden uit de foodwereld. Ook verzorgt hij uiteraard een rondleiding door zijn Store of the Future, zodat we een indruk krijgen van de manier waarop de fysieke en digitale beleving kunnen worden verbonden in een winkelomgeving: Hoe kun je technologie effectief inzetten om klantbeleving en klantbetrokkenheid te verhogen? Hoe kun je digitale media integreren in een retailomgeving? Wat werkt wel en wat werkt juist niet?

Praktische informatie
Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

  • Waar: Store of the Future, Printerweg 22 in Amersfoort
  • Wanneer: dinsdag 5 juni 2018
  • Hoe laat: van 14.00 tot 19.00 uur

Online informatie
Meer informatie over dit thema vindt u op onderstaande webadressen.

Parkeren
Parkeren kan op eigen terrein of bij station Amersfoort Schothorst (ca. 7 minuten lopen, er is OV fietsverhuur aanwezig). Reizen met de trein of carpoolen wordt aanbevolen.

© 2024 Genootschap voor de Bakkerij | Alle rechten voorbehouden - Ontwerp: Onze Ontwerpster | Ontwikkeld door: Stric