ALV en Voorjaarsbijeenkomst 2023

Maandag 13 maart organiseert het Genootschap voor de Bakkerij de eerste bijeenkomst van dit jaar bij Echte Bakker van der Veer in Barneveld. Op de agenda: de ALV en het thema Sociaal Ondernemerschap. In ons streven naar meer leden willen we iedereen ook vragen een introducee mee te nemen. Het Genootschap nodigt deze potentiële leden graag uit voor de bijeenkomst, inclusief het diner na afloop.

Na een bespreking van de algemene stukken en de stand van zaken van het Genootschap per 1/1/2023 delen twee sprekers over hun kijk op sociaal ondernemerschap:

De Kredietunie Bakkerijondernemers (KBO) is opgericht om ondernemers in de ambachtelijke bakkerij te helpen. Primair financieel, maar zeker ook qua bedrijfsvoering
in de vorm van een persoonlijke (en kosteloze) coach. Natuurlijk wil de organisatie haar meerwaarde voor de branche ook in deze moeilijke tijden bewijzen, onder meer door kortlopende leningen te faciliteren om bijvoorbeeld een periode van liquiditeitskrapte te overbruggen. Een aantal bestuursleden waaronder een coach verzorgen deze middag een presentatie waarbij vooral de coach vragen van de aanwezigen kan beantwoorden over hoe bakkers deze vorm van financiering en coaching ervaren.

Sebastiaan Hetterschijt
De tweede spreker is Sebastiaan Hetterschijt, bakkerszoon en een van de initiatiefnemers van Bakkersgrondstof. Bakkersgrondstof maakt van retourbrood desem en verkoopt dit terug aan de bakker waar dit vandaag komt. Hij laat weten: “Op dit moment zijn we aan het opschalen om meer bakkers van de Top Bakkers groep mee te laten doen. Tijdens mijn interactieve presentatie neem ik u mee in het verhaal dat Bakkersgrondstof heet om te komen tot een voorbeeld hoe de Nederlandse bakkerij mee komt in de huidige, snel veranderende, wereld.”

Programma
Inloop: vanaf 14.30 uur
Aanvang programma: 15.00 uur

Adres:
Pastoor Gowthorpestraat 29 te Barneveld
Parkeerlocatie: Theaterplein 1 Barneveld (achter het theater is het vrij parkeren, vandaar loop je in 5 minuten naar Echte Bakker Van der Veer).

Na afloop is er voor alle leden en hun introducees gelegenheid voor een drankje en een hapje bij Alberto’s in Barneveld (Stationsplein 5).

© 2024 Genootschap voor de Bakkerij | Alle rechten voorbehouden - Ontwerp: Onze Ontwerpster | Ontwikkeld door: Stric