Grip op Grondstoffen: Suiker

Uitnodiging: Voorjaarsbijeenkomst – dinsdag 21 mei 2019

Nu aanmelden >>

De grondstof suiker roept de laatste tijd steeds meer vragen op. Is het werkelijk zo slecht voor je? Waar zit het allemaal in? Werkt het verslavend? En hoe ga je als bakkerijsector om met deze grondstof (en de vragen hierover vanuit de consument)?

Grip op grondstoffen
Als Genootschap voor de Bakkerij hebben we voor 2019 het onderwerp ‘Grip op grondstoffen’ op de agenda gezet. Daarom besteden we tijdens de bijeenkomst op dinsdag 21 mei aandacht aan de grondstof suiker. Suiker ligt zowel bij consumenten als in onze eigen branche en ook binnen de wetenschap sterk onder een vergrootglas. Gezond leven heeft alle aandacht, ook om het toenemende overgewicht onder onze bevolking tegen te gaan. Hoe past suiker daarin? We belichten tijdens de bijeenkomst het gebruik van suiker en gaan in op de aanwezige alternatieven vanuit het gezichtspunt van de teler, consument, bakkerij en wetenschap.

Bij Robèrt
Gastheer deze middag is Robèrt van Beckhoven, samen met zijn partner Pirjo de Winkel. In hun bakkerij Bij Robèrt in Oisterwijk staat kwaliteit hoog in het vaandel. Brood, patisserie en chocolade: het wordt allemaal zo duurzaam mogelijk geproduceerd van de beste grondstoffen. Ook Robèrt heeft te maken met vragen rondom suiker. Wat betekent het voor zijn bedrijf? En breder, voor onze sector en al onze bedrijven? Gastsprekers geven hun visie op het onderwerp, bijvoorbeeld gezien vanuit ontwikkelingen op de wereldmarkt en vanuit de vraag wiens verantwoordelijkheid het is om het gebruik van suiker terug te dringen.

Waar: Bij Robèrt, Almijstraat 14 in Oisterwijk
Wanneer: dinsdag 21 mei 2019
Hoe laat: van 12.30 tot 20.00 uur

Programma

12:30-13:00Inloop en ontvangst
13:00-13:15Welkom
Bij Robèrt
13:15-13:20Introductie door dagvoorzitter
Hanno Spanninga, FoodResult
13:20-14:40Een perspectief op suiker
Andries Olie, Suiker Unie
CSR en communicatie manager
Technologische gevolgen suikerreductie
Jos Vast, Bakery Academy
Sr. Consultant
Zoet & Gezondheid
Zsuzsan Proos, NBC
Sr. Kennisspecialist Voeding en Gezondheid
Vragen
14:40-14:55Pauze
14:55-15:15Consumentenperspectief
Janet Spiering, Dawn Foods Benelux
Cluster director Benelux
15:15-15:35Praktijkcase
Robèrt van Beckhoven
15:35-16:15Discussie in groepen
16:15-16:35Plenaire terugkoppeling
o.l.v. de dagvoorzitter
16:35-16:45Afsluiting bijeenkomst
Voorzitter Genootschap
16:45-17:20Rondleiding
Bij Robèrt
17:20-19:30Walking dinner

Dringend verzoek
De Commissie Bijeenkomsten is nog op zoek naar een lid van het Genootschap die ervaring heeft met suikerreductie in bakkerijproducten en zijn/haar bak-technologische ervaringen met ons wil delen.

Vervoer en parkeren
Vanwege het beperkte aantal parkeerplaatsen en natuurlijk om verspilling tegen te gaan, verzoeken wij je zoveel als mogelijk te carpoolen. Kijk voor parkeertips kort voor vertrek op www.bijrobert.nl in verband met aanpassingen van de actuele verkeerssituatie.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 15 mei aanstaande per mail bij het secretariaat.

Laat je ons vooraf weten of je wilt mee-eten? Dit om verspilling en het maken van onnodige kosten tegen te gaan. Meld je je niet vooraf aan voor het walking dinner, dan kun je ook niet blijven eten. Ook eventuele dieetwensen graag doorgeven bij je aanmelding.

© 2024 Genootschap voor de Bakkerij | Alle rechten voorbehouden - Ontwerp: Onze Ontwerpster | Ontwikkeld door: Stric