Grip op Grondstoffen: Graan

De consument wil steeds vaker weten hoe en waar zijn voedsel wordt gemaakt. Hij wordt zich bewuster van het effect van zijn voedselkeuze op zijn gezondheid en het milieu. En bovenal is hij op zoek naar lekkere, authentieke producten die vakmanschap uitstralen. Deze ontwikkelingen bieden uitdagingen maar bovenal ook kansen voor zowel grote als kleine bakkerijen.

Grip op Grondstoffen
De ondernemer met grip op zijn grondstoffen en de kennis en kunde om bewuste keuzes om zetten in mooie producten met een authentiek verhaal, creëert onderscheidend vermogen voor de gehele keten. “Grip op Grondstoffen” is daarom het jaarthema van de bijeenkomsten van Het Genootschap voor de Bakkerij van 2019.

5 februari: Graan
De eerste sessie binnen het thema Grip op Grondstoffen zal gaan over de belangrijkste grondstof in onze keten: graan. Wat zijn de ontwikkelingen op de wereldmarkt? Hoe transparant is de graanketen? Lokaal is de trend, maar is dit ook de beste keuze? Wat verstaan we eigenlijk onder lokaal? Wat zijn de voordelen en uitdagingen van zowel lokale als internationale inkoop? Waarom kiezen collega bakkers voor het een of juist het ander?

Praktisch

  • Waar: Bakkerij van Vessem, Bingerweg 1 te Haarlem
  • Wanneer: dinsdag 5 februari
  • Hoe laat: van 12.30 tot 19.00 uur


Let op: aantal plaatsen is beperkt!

Wil je ook meer grip op grondstoffen en jouw bewuste keuzes succesvol onderdeel laten maken van uw verhaal? Meld je dan snel aan want er is maar plaats voor maximaal 40 personen. Ook potentieel nieuwe leden zijn van harte welkom voor een inspirerende middag en bovenal een kennismaking met het Genootschap.

Programma

12:30
13:00
Inloop lunchbuffet
ALV
Bestuur Genootschap voor de Bakkerij
13.20 Welkom
Jos Huijbregts, Bakker van Vessem
13:35 Plenair – welkom dagvoorzitter
Hanno Spanninga
13:40 Perspectief op de wereldhandel: De belangrijkste wereldwijde ontwikkelingen in de graansector.
Chris Hollebek, Cargill
14.00 Perspectief op de lokale kansen: De belangrijkste ontwikkelingen in de Nederlandse graansector.
Bauke Wierda, Koopmans Meel
14.20 Transparantie in de graanketen: Van boer tot brood.
Tommie Ponsioen/Koen Boone, Wageningen University & Research
14.40 Vragen & discussie
15.00 Pauze
15.15 Praktijkcases uit de bakkerij:

  • De Bakkers Lamers – Internationale Topkwaliteit
  • Bakker van Vessem – True Pricing & duurzame grondstoffen
  • Nog te bevestigen case uit het grootbedrijf
16.00 Groepsdiscussies in kleine groepjes
16.30 Plenaire terugkoppeling & afsluiting
16.45 Rondleiding Bakker Van Vessem
17.15 Netwerk borrel/diner in de Ont-Moeting
19.00 Einde


Vervoer en parkeren

Er is beperkte parkeergelegenheid op het terrein. Carpoolen wordt aangeraden. Hiervoor kun je je rit eventueel aanmelden via BlaBlaCar.

Aanmelden
Je kunt je tot 20 januari aanstaande aanmelden via het het secretariaat.

  • Je kunt ook deze keer deelnemen aan een lunch voorafgaand aan de bijeenkomst en/of een diner na afloop.
  • Laat je ons vooraf weten of je wilt mee-eten? Dit om verspilling en het maken van onnodige kosten tegen te gaan.
  • Geef ook je eventuele dieetwensen alsjeblieft door bij je aanmelding.

Met vriendelijke groet,
namens het Genootschap

Geale de Haan,
voorzitter

 

© 2019 Genootschap voor de Bakkerij | Alle rechten voorbehouden - Ontwerp: Onze Ontwerpster | Ontwikkeld door: Stric